TSK'nın Afrin'deki PKK/PYD ve IYİD hedeflerine yönelik Zeytin Dalı Harekatı 9. gününde sürüyor. Bölgede sıcak çatışmalar sürerken, Mehmetçik adım adım Afrin'e doğru ilerliyor.. Gece boyunca 37 terörist öldürülürken böylece harekat kapsamında öldürülen terörist sayısı 484'e yükseldi. Burseya'da sabah saatlerinde yeniden sıcak çatışma başlarken, PKK kaybettiği bölgelerden terörist ölülerini bile almadan kaçıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Burseya birazdan düşecek" dedikten yaklaşık 2 saat sonra Burseya Dağı düşürüldü... İşte Afrin operasyonundan en sıcak gelişmeler...

14:27 BURSEYA DAĞI ALINDI
Afrin'in kuzeydoğusundaki stratejik Burseya Dağı, terör örgütü PYD/PKK'dan temizlendi. Sabah uçak, tank ve obüslerin bombardımanı sonrası komandolar ve ÖSO birlikleri ilerlemeye başladı, yoğun çatışma sesleri duyuldu. Anadolu Ajansı saat 14:27'de dağın ele geçirildiğini duyurdu.

12:35 BURSEYA DAĞI BİRAZDAN DÜŞECEK
Savaş uçakları ve Türk topçusunun Burseya Dağı'na bombardımanı sürerken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan kritik açıklama geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İnşallah biraz sonra Burseya tepesini de düşüreceğiz. Bizim şu anda ÖSO ve Mehmetçiklerimiz olmak üzere 20 şehidimiz var. Bak 484. Bunlar daha iyi günleri. Bedelini ağır ödeyecekler. Bizim sınırlarımızı taciz edenler bunun bedelini ağır ödeyecekler. Afrin'de devam eden bu mücadele İdlib'le sürecek" dedi.

11:40 HAVADAN VE KARADAN DÖVÜLÜYOR
 Afrin'deki terör hedefleri savaş uçakları, fırtına obüsleri ve tanklarla ateş altına alınıyor. Bombalanan alanlardan yükselen dumanlar, sınırın Türkiye tarafından da görülebiliyor. Bölgede havanın açmasının ardından terör örgütünün Burseya Dağı'nda uzun sürede hazırladığı, beton koruganları, beton mevzileri, kuleleri, tünelleri ateş altına alındı. Stratejik dağın yaklaşık 13 kilometre uzağında Afrin merkezi bulunuyor. Terör örgütünün bu dağda uzun süre tahkimat hazırlığı yaptığı biliniyordu.