Tuzla Belediyesi, ilçenin planlı gelişimi için imar uygulamalarına devam ediyor. Bir yandan kentin yaşam ve çalışma alanlarını planlayan Tuzla Belediyesi, bir yandan da sosyal donatı alanlarına da hassasiyetle yaklaşarak bugünle yarın arasında planlı bir bağ kuruyor.

Tuzla Belediyesi’nin imar uygulaması ve planlama hizmeti veren birimleri, 2015 yılında ilçenin geniş bir alanında çok sayıda vatandaşı yakından ilgilendiren çözümlere imza attı. Tuzla Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü imar uygulamalarını kendi bünyesinde hazırladı ve onaylattı. Tuzla Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü de, 1/5000 ölçekli Nazım İmar ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planları ile, Tuzla’nın gelecekte öngörülen gelişimini dikkate alarak planlı şehircilik ilkelere uygun hazırlıkları gerçekleştirdi.

2015 Yılında 1.053.967 M2 Alanda İmar Uygulaması Gerçekleştirildi
Tuzla Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü, 2015 yılında 5 farklı bölgede imar uygulamalarını sonuçlandırdı. Tuzla Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nce Aydınlı Mahallesi Giresun Mevkii, İstasyon Mahallesi, Aydınlı Mahallesi, Evliya Çelebi Mahallesi ve Aydıntepe Mahallesi’nde toplam 983.126 m2 imar uygulaması tescil edildi. 4 mahalledeki 5 farklı imar uygulamasının tescil edilmesi ile bölge sakinleri rahat bir nefes aldı.

Tuzla Belediyesi’nin imar uygulama çalışmaları kapsamında Evliya Çelebi Mahallesi’nde muhtelif parsellerde, İstasyon Mahallesi Batakçalı Mevkii ve Yayla Mahallesi Zeytinlik Mevkii’nde ise toplam 70.841 m2’lik alanda tescil süreci devam ediyor. Tuzla Belediyesi, 2015 yılında tescil edilen ve tescil aşamasında olan 1.053.967 m2 alanda imar uygulaması gerçekleştirdi.

E-5 Altında Devam Eden İmar Uygulamaları
Tuzla Belediyesi’nin E-5 karayolu altındaki imar uygulamaları kapsamında Yayla Mahallesi 1978,1979 ve 5817/7 parselde yapılan uygulama İBB’nin onayına sunuldu. Yayla Mahallesi Kazım Karabekir 2.Etap ve İstasyon Mahallesi Doğandere Mevkii 2.Etap uygulama çalışmaları devam ediyor.

E-5 Üstünde Devam Eden İmar Uygulamaları
Tuzla Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü, E-5 karayolu üzerinde ilçenin kuzeyinde, Aydınlı, Orhanlı, Tepeören ve Akfırat mahallelerinde etaplar halinde imar uygulamalarına devam ediyor. Tuzla Belediyesi, Orhanlı Mahallesi’nde 1.etap imar uygulamasını tamamladı ve uygulamayı askıya çıkardı. 1. Etap imar uygulamasının ardından 2. Etap imar uygulamasına geçecek olan Tuzla Belediyesi, Orhanlı Sanayi Alanı İmar Uygulaması çalışmalarına da devam ediyor.

Tuzla Belediyesi, Aydınlı Mahallesi’nde Giresun Mevkii 2. Etap uygulamasını tamamlayarak İBB’nin onayına sundu. Aydınlı’da 4. Etap imar uygulama çalışmaları devam ediyor.

Tuzla Belediyesi’nin Akfırat’ta 2 etap şeklinde devam eden imar uygulamasında köy içi imar uygulaması İBB’nin kontrol sürecini yaşıyor, 2. Etapta ise uygulama çalışmaları devam ediyor.
Tepeören’de 3.etap ve 4.etap imar uygulamalarını hazırlayarak İBB’nin onayına sunan Tuzla Belediyesi, Tepeören 1.Etap, 6.Etap ve 7.Etap’ta çalışmaları bitirerek İBB’nin kontrol ve onayına sunum aşamasına getirdi. Tepeören 5. Etap’taki imar uygulama çalışmaları devam ediyor.

48 Bölgede Nazım İmar ve Uygulama İmar Planı Onaylandı
Öte yandan Tuzla Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü tarafından hazırlanan 1/5000 ölçekli 16 Nazım İmar Planı, 1/1000 Ölçekli 32 Uygulama İmar Planı onaylandı. Tuzla Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü, 9 bölgede Nazım İmar ve Uygulama İmar Planı çalışmalarına devam ediyor.

Başkan Yazıcı: Hem Kamuyu Hem de Vatandaşımızın Hakkını Koruduk
Tuzla Belediyesi, 10.844.248 m2 alanda imar uygulama, askı ve plan sürecine devam ediyor. Tuzla Belediyesi’nin toplamda 11 milyon 897 bin m2 alanda kendi imkânlarıyla imar uygulaması yaptığını belirten Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Tuzla’da göreve başladığımız ilk günden itibaren imar ve tapu sorunlarını çözüme kavuşturma sözü verdik, hizmetlerimizde bu konuya hassasiyetle eğildik ve öncelik tanıdık. Türkiye’de örnek alınan uygulamaları gerçekleştirdik, inanılmayan bir süreci başarıyla tamamladık. İmar uygulamaları, planlamalar ve tapu süreçleri gibi kronik sorunlara çözüm arayışında çok büyük zorluklar da yaşadık ama hem vatandaşımızın hem de kamunun hakkını koruduk. Kutsal bir hak olan mülkiyet hakkının adil bir şekilde sağlanması için çalıştık. Bugün geldiğimiz noktada verdiğimiz sözlerin gerçekleşmesinin, vatandaşlarımızın mülkünde huzurlu bir şekilde yaşamasının, planlı bir büyümenin önünü açmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.