Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı tarafından düzenlenen maket ve resim yarışmasında dereceye giren çocuklar, bisikletle ödüllendirildi. ‘Özel Çocuklarımız’dan kurulu halk oyunları ekibi de Çocuk Festivali’nde sahne alarak bir kez daha gönülleri fethetti.
Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı her yıl olduğu gibi bu yıl da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda yarışma düzenledi. Çarşıya kayıtlı çocukların katıldığı yarışmada bu yıl maketler de yarıştı. “23 Nisan Çocuklarımızın Hayalleri” yarışmasının hazırlıkları,  yarışmaya katılmayı kabul eden çocuklarımızın evlerine maketlerin teslim edilmesiyle başladı. 4 hafta sonunda toplanan maket ve resimler tek tek kontrol edilerek derecelendirmeye alındı. 16 adet maket ve 11 adet resmin yarıştığı “23 Nisan Çocuklarımızın Hayalleri” yarışmasında tuğlalı ev maketiyle Turgay Keleş, ev ve tarlası maketiyle Zerda Timk, köprü maketiyle Samet Karayılan, Türkiye maketiyle Zehra Aktaş, robot maketiyle Hayrettin Korkmaz, araba maketiyle Erdem Murat, teknolojik ev maketiyle Hatice Bozyiğit dereceye girdi. Dereceye giren çocuklara Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın bisiklet hediyesi kartları, Tuzla Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü İlhan Çöpoğlu ile Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı Çocuk ve Gençlik Komisyonu’ndan sorumlu gönüllü Özlem Sevimli ve Kadın Kent Gönüllüleri tarafından verildi. Yarışmaya katılan tüm çocuklara Mp3 ve Mp4 hediye edildi.

‘Özel Çocuklarımız’, Çocuk Festivali’nde Sahnenin Yıldızı Oldu
Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı’nda her hafta ücretsiz kurslara katılan ‘Özel Çocuklarımız” halk oyunları ekibi de, Tuzla Belediyesi Çocuk Festivali’nde sahne aldı. ‘Özel Çocuklarımız’ gösteride bir kez daha engelleri aştı. Özel Çocuklarımız, Kırklareli yöresi halkoyunları gösterisi ile izleyenlerden tam not aldı, festivalde sahnenin yıldızı oldu.