İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü (TDP) tarafından Beşiktaş Fulya Sanat Merkezi’nde liseler arasında ‘Genel Yetenek ve Genel Kültür’ bilgi yarışması düzenlendi. Polisin bu tür etkinlikler düzenlemesinde mutlu olduklarını ifade eden öğrencileriler; ‘güvenli yarıştık’ şeklinde duygularını ifade ettiler.

“SOSYAL İLETİŞİM VE KAYNAŞMA”
 2012 yılında hayata geçirilen  “Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek İçin Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı” (ÇOGEP)  çerçevesinde Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından sosyal iletişim ve kaynaşmayı artırmak, öğrencilerin hayata ve derslere karşı pozitif düşünmelerini sağlamak amacıyla  ‘Genel Yetenek ve Genel Kültür’  konulu bilgi yarışması düzenlendi.

“BEŞİKTAŞ FULYA SANAT MERKEZİNDE”
Fatih, Sarıyer, Şişli, Beyoğlu, Eyüp ve Kâğıthane ilçeleri arasında ‘Genel Yetenek ve Genel Kültür’ bilgi yarışması düzenlendi. Bu ilçelerde bulunan liseler kendi aralarında yarıştı, yarışmada birinciliği elde eden okullar finalde yarışmak için hak kazandı. 
Final için Beşiktaş Fulya Sanat Merkezi’nde; Beyoğlu Atatürk Anadolu Lisesi, Kağıthane Anadolu Lisesi, Eyüp Anadolu Lisesi, Fatih Samiha Ayverdi Anadolu Lisesi, Sarıyer Rotary Yüzüncüyıl Anadolu Lisesi ve Şişli Nişantaşı Anadolu Lisesi mücadele etti. Yarışmanın final bölümünde Fatih Samiha Ayverdi Anadolu Lisesi birinciliği hak etti.  

“ÇOK MUTLU OLDUK”
Böyle bir yarışmanın polisler tarafından organize edilmesine sevinen öğrenciler; 
“Polisleri sadece suçlular peşinde koşan ve mücadele eden insanlar olarak görüyorduk, ancak bu yarışmada polislerimiz bizimle çok güzel ilgilendiler, polislerimize çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştular.  

“YARIŞMACILARA HEDİYELER VERİLDİ”
Yarışmaya katılan bütün öğrencilere İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından; tişört, şapka, not defteri ve dosya hediye edilirken, D&R’da yarışmacılara kitap seti, ajanda ve kalem hediye etti. Ayrıca yarışmada birinciliği elde eden Fatih Samiha Ayverdi Anadolu Lisesi öğrencisine 200 TL, ikinci Şişli Nişantaşı Anadolu Lisesi öğrencisine 100 TL ve üçüncü Sarıyer Rotary Yüzüncüyıl Anadolu Lisesi öğrencisine 50 TL decathlon tarafından hediye çeki verildi.  
Yarışma sonunda öğrenciler Toplum Destekli Polisler tarafından Dolphinarium Yunus gösterisinde götürüldü öğrenciler yunusların muhteşem gösterisiyle bol bol  stres attı.