100 firmanın 2000 açık iş pozisyonuna personel temin edeceği Tuzla 2. İstihdam Fuarı, Tuzla Marina’da başladı. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “İşsizi İş Sahibi Yapıyor, İşletmelerin Çalışan Açığını Kapatıyoruz” dedi. 

Tuzla Belediyesi, İşkur Tuzla Şubesi, İstanbul Anadolu Yakası Organize Sanayi Bölgesi ve Tuzla Marina işbirliğiyle düzenlenen Tuzla 2. İstihdam Fuarı, Tuzla Marina’da başladı. Hizmet, sanayi, otomotiv, turizm, tekstil sektörlerin başta olmak üzere 100 öncü firma, alanında ihtiyaç duyduğu tüm meslek gruplarından personelin tespiti için yüz yüze görüşmelerde bulundu. Fuarda stant açan firmalar, iş başvurusunda bulunan işçi adaylarının maaş, sosyal haklar ve çalışma şartları gibi tüm detayları yüz yüze temas kurarak ön görüşmelerini gerçekleştirdi.
Tuzla 2. istihdam Fuarı’nın açılışına Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla Müftüsü Aşır Durgun, İŞKUR Tuzla Şube Müdürü Fahri Acar, SGK Tuzla Şube Müdürü Gökhan Çıkrıkçı, Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcıları, organizasyon paydaşları İşkur Tuzla Şubesi, İstanbul Anadolu Yakası Organize Sanayi Bölgesi ve Tuzla Marina yetkilileri, fuarda stant açan firmaların İK yöneticileri, iş ve kariyer başvurusunda bulunan vatandaşlar katıldı. 

İşsizi İş Sahibi Yapıyor, İşletmelerin Çalışan Açığını Kapatıyoruz
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, fuarın açılışında yaptığı konuşmada hem işçi hem de firmaların ihtiyacını en hızlı şekilde karşıladıklarını söyledi. Fuarın sosyal belediyecilik hizmetlerinde ciddi bir ihtiyaca çözüm sağladığını belirten Başkan Yazıcı, “Tuzla Belediyesi olarak biz her zaman ihtiyaç sahibi ile ihtiyaç fazlasını buluşturmak gibi bir sorumluluğu sürdürüyoruz. İşverenle iş arayan vatandaşımızı buluşturmak için böyle güzel bir işbirliği ve güzel bir organizasyonun ikincisi gerçekleştiriyoruz.
İnşallah bunu geleneksel hale getiriyoruz. İnsanlara yapılabilecek en güzel iş balık vermeyi değil, balık tutmayı öğretmektir. Biz burada inşallah balık tutacak olan, ailesinin geçimini sağlamak isteyen işsize istihdam sağlamak gibi çok ulvi bir işe imza atıyoruz. İnsana iş vermek çok önemli bir konu ve o işi yapabilecek kabiliyetli, becerikli eleman bulabilmek de çok kolay birşey değil. Biz hem işsizlerimizi iş sahibi yapmak hem de bu açığı kapatabilmek için doğru kişinin doğru yerde istihdam edilebilmesi, aynı zamanda istihdam ihtiyacı olanların faydalanması ve bir an önce evine ekmek götürecek olan vatandaşımızın da iş kapısı bulacağı yeri ayağına getirmeye çalıştık. Biz bu fuarda en az 2 bin kişinin istihdam edilmesini hedefliyoruz ama inşallah daha çok kişinin iş sahibi olmasını sağlayacağız” dedi. Başkan Yazıcı, fuarın düzenlenmesini sağlayan kurum ve kuruluşlar ile katılan firmalara teşekkür etti. 
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve beraberindekiler, açılışın ardından fuar alanını gezerek kamu kurumları, işverenler ve vatandaşlarla görüştü.Tuzla 2. İstihdam fuarı 27-28-29 Eylül’de 10.00-18.00 saatleri arasında Tuzla Marina’da devam edecek.