Tuzla Belediyesi Kıraathane Sohbetleri’nin ilk programları sırasıyla Mimarsinan Mahallesi Ada Kıraathanesi ve Şifa Mahallesi Dostlar Kıraathanesi’nde gerçekleştirildi. Yazar ve müdavimleri akşam çayında bir araya getiren sohbette, geçmişten günümüze yapılan değerlendirmeyi geleceğe yönelik öngörüler takip etti.

FETÖ/PDY terör örgütünün darbe girişiminin topluma uzun süreli bir travma yaşattığına dikkat çeken Demirbağ, “Bir daha 15 Temmuzlar olmaması için Kur-an’ı Kerim ve bayrağımızın bize emanetleri ile kenetleneceğiz. Uzun yıllardır süregelen bir ayar değişikliği var. Türkülerimizde bile kahve Yemen’den gelir deniyordu ama bugün kahve denilince akla Brezilya geliyor. Mavinin, sarının tonunu bile sigara paketi rengiyle, yeşilin tonunu giysi firmasının rengiyle farklı bir dille anlatıyorlar. Bizim ortak geçmişimizi bozup, sürekli ayarlarımızla oynadıkları, akıllarımızı kiraya verdiğimiz için başımıza 15 Temmuz musibeti geldi. Allah, bize o günleri bir daha yaşatmasın” dedi.

Günübirlik Yaşayanın Yarını Yoktur
Yazar Fehmi Demirbağ, toplumun bir bayrak yarışı halinde olduğunu, geçmişten alınanın geleceğe aynı şekilde aktarıldığını söyledi. Geleceğe iletilecek konunun doğru bilgi, doğru bilginin de kitaplardan alınabileceğini belirten Demirbağ, “Avrupa, torunları rahat etsin diye yaşıyor. Biz günü birlik yaşarsak yarınımız yoktur. Torunlarımızı hesaplayacaksak, herkes evladına örnek olacak ve elinden kitabı düşürmeyecek. Dedelerimiz babalarımıza, babalarımız bize, biz de çocuklarımıza bayrak yarışını elimizde kitapla teslim edersek müreffeh bir medeniyet kurmuş, başarılı bir ülke pozisyonuna geçmiş oluruz. Aksi durumda her dönemde birileri ayarlarımızla oynamaya devam eder” dedi.

Yazar Fehmi Demirbağ, toplumun birbiriyle sürekli iletişim halinde olması gerektiğini belirterek kıraathanelerde bu ortamın oluşmasını sağlayan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya teşekkür etti.