Tuzla Belediyesi’nin CHP’li Meclis Üyesi Halil Kütük, Tuzla Belediye yetkililerince Mart 2019 yerel seçim çalışmalarında, Aydıntepe, İçmeler, Evliya Çelebi, Yayla, Postane, Cami, İstasyon, Şifa ve Mimar Sinan Mahallelerine yapılacak olan otoparklar ile ilgili, "1055 gün geçmesine rağmen herhangi bir ilerleme göremiyoruz. Sorduğumuz sorulara cevap alamadığımız gibi verdiğimiz önergelerimiz de cevapsız bırakılıyor. CHP Grubu olarak başkanlık makamına verdiğimiz soru önergelerimizin ivedilikle cevaplanmasını istiyoruz” dedi.
Yalçın Yıldırım / www.tuzlaistanbul.com / Haber Merkezi
CHP’li Tuzla Belediye Meclis Üyesi Halil Kütük’ün, meclis salonunda gündem dışı yaptığı konuşma ve başkanlık makamından cevaplanmasını istediği soru önergeleri;
Halil Kütük “Hükümet tarafından, Alevi canların ibadet yeri olan cem evlerini “ticarethane” olarak değerlendirilmektedir. Cem evlerine gelen ağır ağır faturalar katlanarak artmaktadır. İnanç merkezlerine ait giderlerin devlet tarafından karşılanmamasına mı, zamlı faturaya mı, yoksa ayrımcılığa mı kızalım” dedi.
-Birinci konu geçmiş dönem de İBB Tarafından verilen Burslar konusudur;
Geçtiğimiz hafta içinde İBB Tarafından yapılan araştırmalar sonrası İBB Tarafından 39 kişiye 62 milyon TL. burs verildiği ortaya çıkarılmıştır. Bu burslardan yararlanan ve TBMM de isimleri gündeme gelen Fatma Betül Sayan Kaya 1 Milyon 438 bin 335 TL., Rabia Kalender İlhan 2 Milyon 233 bin 616 TL., Ravza Kavakçı 2 Milyon 161 bin 291 TL. Yurt dışı burslarının usulsüz kullanımı yüzünden bu üç kişinin İBB ‘ye Toplamda 5 Milyon 833 bin 242 TL. zarar ettirilmiştir.
AKP döneminde 39 kişiye 62 milyon burs verilmişken, Sayın İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu göreve geldikten sonra yaklaşık 52 bin kişiye burs verilmektedir. Sadece Sn. Revza Kavakçı’nın aldığı 2,1 milyon TL. Parayla 2,553 kişiye karşılıksız burs veriliyor. Ancak Akp nezdinde 2,553 öğrenci bir ‘Kavakçı’ etmediğini halkımızın bilgisine sunmak isteriz. Adalet olarak yola çıkanlar adaletsizliğin kitabını yazıyorlar. Milyonlarca öğrenci parasızlıktan ya okulunu bırakmış ya ek işlerde çalışmışlar yada KYK kredisiyle yıllarca ödeyeceği borç yükünün altına girmiştir.
KYK Borcunu ödeyemeyen var mı?
Borcunuzu ödeyemediğiniz için faizli ceza kesenler, Meclis’te “ KYK borcunun faizi silinsin” önergesini reddedenler 39 kişiye burs vermişlerdir. Karşılıksız para ne güzel değil mi? İstanbul Büyük Şehir Belediyesini çiftlik gibi kullanan kimse hukuk nezdinde hesap sormaya devam edeceğiz. Sn. Belediye başkanımız için balık yemiş diye kendilerince kötülemeye çalışanlara şunu demek isteriz; “BALIK YEMİŞTİR AMA HARAM YEMEMİŞTİR”
Diyanet işleri başkanlığına geçtiğimiz günlerde bir alım olacağını bu alım karşısında fakir fukara için torpil olmadığını ancak Akp’li milletvekilleri tarafından “yakınlarıma, akrabalarımı öncelik tanıyın” diyerek mülakatta dayısı olmayanlar elenmiştir. Mülakatta dayın yoksa devlet kademesine giremiyorsun. Akp’li milletvekili “ Hemşerilerimin kurumunuzda girecek mülakat sınavında yardımlarınızı bekliyorum” diyor. Bu çocukların haklarını gasp edecek kadar insanlar utanma duygusunu kaybetmişler.
Devletin her kademesinde mülakat var. Akp’li vekil bulamıyorsan devlete giremiyorsun, sana oy vermiş olsa bile giremiyorsun. Önce torpille Diyanet’te işe girecekler işe girince de “Allah’ın affetmediği tek günah kul hakkı” diye vaaz verecekler!
İkinci konumuz “ZAM YAĞMURU” hakkındadır.
Zam yağmurunun başında gelen Elektrik faturaları hakkında düşüncelerimi ifade etmek isterim. Elektrik faturası sadece ceplerimizi değil; tüm sosyal ve kültürel faaliyetleri de etkiliyor. Aralık ayında 7 bin TL. fatura gelen bir tiyatroya Ocak ayında 20 bin TL. elektrik faturası geliyor. Hem gerçek hem de mecaz anlamda ülkeyi karanlığa boğdular. Alevi canlarımızın ibadet yeri olan cem evlerini “ticarethane” olarak değerlendirilmesi ve cem evlerine 30 bin TL. elektrik faturası geldiğini görmekteyiz. İnanç merkezlerine ait giderlerin devlet tarafından karşılanmamasına mı, zamlı faturaya mı, ayrımcılığa mı kızalım. Cem evleri Ticarethane değil, İbadethane! …olduğunu bir kez daha hatırlatmak isterim.
TUİK’in enflasyon artışına göre, soframızdaki bazı temel gıda ürünlerindeki fiyat artışlarını ifade etmek isterim.
Yıllık olarak;
Ekmek % 60
Yumurta % 61
Beyaz Peynir % 65
Domates % 71
Makarna % 82
Tavuk Eti % 94
Sivri Biber % 105
Patates % 123
Margarin % 126
Tüik’e göre yüzde 48
Enag’a göre yüzde 114
AKP iktidarı devraldığı 2002 yılının da daha gerisine götürmeyi başarmıştır. Bu faturayı Saray ve yandaşları hariç 84 milyon vatandaş ödeyecektir.
Geçtiğimiz haftalarda sosyal medyada bir video izledim. Vatandaşımızın biri; “Bir tek yüzüğüm var demişti, bak ben de faturamı ödemek için yüzüğümü satıyorum! Dediğini izledim. Sarayda milletin vergisiyle lüks içinde yaşayanlar millete satacak bir şey bırakmadı. Herkes bilsin ki ; % 127’lik elektrik zammı açık ve net bir SOYGUN dur. AKP iktidarının asgari ücrete yaptığı zam, çalışanın eline bile geçmeden eridi. 5’li çeteye-yandaşlara milyar dolarlar akıtılırken, unutulan – görmezden gelinen vatandaşın geçim sıkıntısı had safhaya ulaşmıştır. Akaryakıta her gün zam geliyor, elektrik, su, doğalgaz faturaları can yakıyor. Vatandaş nefes alamıyor. Zam yağmuru bitmeli ve bütün zamlar geri alınmalıdır.” Diyerek sözlerini tamamladı...
İşte Halil Kütük’ün, Tuzla Belediyesi başkanlık makamınca yanıtlamasını istediği soru önergeleri;
Aşağıdaki önergemizin belediye başkanımız tarafından en yakın sürede yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ve talep ediyorum.
-2019 yılından bu yana Tuzla Belediye Meclis Toplantılarımızda defalarca gündeme getirmiş olduğum Aydıntepe Mahallesi 100 yıl Caddesi Trafik sorunu ve asfalt uygulaması konusunda;
Soru 1-
Bugüne kadar 100 yıl caddesi trafik sorunu çözümü için belediyemizce nasıl bir önlem alındı?
Soru 2-
Trafik sorununun giderilmesi konusunda her hangi bir önlem belediyemizce alınacak mı?
Soru 3-
Trafik konusunda bir önlem alınmayacaksa asfalt dökümü için plan programı yapılmış mıdır?
-Yayla mahallesi G22B17A4C pafta 0 ada 7591 Parsel de bulunan ve FONKSİYONU Park olarak gözüken 2790,32 m2 alanın yeşil alan olarak değerlendirilip mahallemize kazandırılması yönünde;
Soru – 1
İlgi alanla ilgili her hangi bir programınız var mıdır?
Soru – 2
Bu alanın nasıl değerlendirileceği konusunda bir çalışmanız olacak mıdır?
Mahalle sakinleri tarafından bu alanın yeşil alan olarak değerlendirilmesi çocuklarımız ve yaş almış insanlarımızın burada dinlenmesi için park yapılması talebi mevcuttur. Belirtmiş olduğum alanı halkımızın daha iyi anlaması adına; “Nalbant Cami karşısı ile Yayla Mahallesi 7’Nolu Aile sağlık ocağı yanındaki boş alan”
-Bir diğer yandan, 16 Mart 2019 yılında Belediye Başkanımız Sn. Şadi Yazıcı, tarafından Sosyal medyada Tuzla Millet bahçesi adlı bir haberi paylaşmıştı. “İstanbul’un en büyük millet bahçelerinden birini yapacağız. Tuzla Millet bahçesini Aydıntepe Mahallesi jandarma alanına 821 dönümlük arazi üzerine kuracağız demişti!”
Soru -1
Paylaşımı yaptıktan sonra 2 yıl 10 ay 19 gün geçmesine rağmen ilgi bölgede bir çalışma yapılmadığını görmekteyiz. Belirtilen alana ne zaman millet bahçesi yapılması planlanmaktadır?
Mart 2019 yılında Belediye Başkanımız Sn. Şadi Yazıcı tarafından Sosyal medyada 9 Mahalleye Otoparkları yapılacağını paylaşmıştı. Aydıntepe, İçmeler, Evliya Çelebi, Yayla, Postane, Cami, İstasyon, Şifa ve Mimar Sinan Mahallelerine otoparklar yapılacağı Tuzla’da yaşamı kolaylaştıracağını ifade etmiştir.
Soru- 1
Paylaşımı yaptıktan sonra, 1055 gün geçmesine rağmen belirtilen bölgelerde bir çalışma yapılmadığını görmekteyiz. Belirtilen mahallelere ne zaman otoparklar yapılacaktır?”