Tuzla Belediyesi ve Tuzla Kaymakamlığı öncülüğünde, gönüllülük esasıyla sürdürülen “Tuzla’da Hep Birlikte Madde Bağımlılığına Hayır” projesi kapsamında basınla değerlendirme toplantısı düzenlendi.

Tuzla Belediyesi Ayyıldız Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen eğitime Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcıları Av. Mehmet Çelikel ve Dr. Turgut Özcan, Tuzla Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Pınar Bulut ile basın mensupları katıldı.

Herkes, Her An Risk Altında

Tuzla Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü, Proje koordinatörü Pınar Bulut, toplumun bir bütün olarak risk altında bulunduğunu vurguladı. Risk faktörüne karşı toplumun tamamını bilinçlendirmeyi hedeflediklerini belirten Bulut, “Hepimiz, her an risk altındayız. Öncelikle gençler risk altında ama bu risk ev hanımını da öğrenciyi de herkesi kapsıyor. Hepimiz risk altında olduğumuza göre, hep birlikte elimizi taşın altına koyalım istiyoruz ve bu nedenle toplumun her kesimini bilinçlendirmeye çalışıyoruz” dedi.

Hep Birlikte Hareket Ediyoruz

Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcısı Av. Mehmet Çelikel, madde bağımlılığı ile mücadelenin farkındalık oluşturma, duyarlılığı arttırma ve bilinçli bir toplum hedefi taşıdığını söyledi. Projenin “Siyaset üstü” olduğunu vurgulayan Çelikel, “Bu projeye eğitim ile başladık. Gönüllü eğiticilerle her sokağa, her sokakta da bir bilinç oluşturmaya çalışıyoruz. Eğitimle başlayan süreci, gençlerimizi sosyal, kültürel hizmetlerimizle meşgul etmeyi amaçlıyoruz. Gençlerimizin bu illete bulaşmaması için gayret gösteriyoruz ve bu projede hep birlikte hareket ediyoruz” şeklinde konuştu.

Toplumsal Olarak Mücadele Etmek Zorundayız

Madde bağımlılığını “Asrın vebası” şeklinde nitelendiren Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Turgut Özcan, “Bu vebanın farkında olmamak, lakayt kalmak, bundan bahsetmemek, ilgilenmemek felaketin daha da büyümesine neden olur” uyarısında bulundu. Öncelikli hedef kitlenin gençler olmasına rağmen toplumun tüm kesimlerinin risk altında olduğunu belirten Özcan, “Madem bu bir savaş, karşımızda bir tehlike var ve bu tehlikenin hepimizi vurma riski yüksek, o zaman toplumsal olarak mücadele etmek zorundayız” ifadesini kullandı.

Özcan, projenin maddeye hiç bulaşmamış olanları bilinçlendirme, kısmen bulaşanlara yönelik ön müdahale, bulaşanların da üst kurullarda tedavisinin koordinasyonunu kapsadığını söyledi.

Basın bilgilendirme toplantısı, karşılıklı fikir alışverişi ve soruların yanıtlandırılmasıyla sona erdi.