CHP İstanbul 1. Bölge Önseçim Aday adayı Metin Ağırman, 1. Bölgede bulunan 14 ilçeyi gezerek partilileriyle bir araya geldi. “Kendimizi partililerimize tanıtma fırsatı veren ilçe başkanlarımıza ve tüm ilçe yöneticilerimize sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

CHP İstanbul 1. Bölge Önseçim Milletvekilli Aday Adayı Metin Ağırman, CHP Kadın Kolları ve mahalle birimlerinin düzenlediği kahvaltılı toplantıyla bir araya geldi. Konuşmasında “Bizim içimizden Bakan çıkar, Milletvekili çıkar, Başbakan çıkar, Cumhurbaşkanı çıkar yeter ki birbirimize kıymet verelim, yeter ki birbirimizi sevelim” diyen Ağırman, “Kartal birbirine sahip çıkmalıdır” dedi.
Kadın Kolları Başkanlığının düzenlediği toplantıda bir konuşma yapan Metin Ağırman, partililerine hitaben yaptığı konuşmada şunlara değindi.

“Bugüne kadar omuz omuza yol yürüdüğümüz birçok arkadaşımı burada görüyorum, hepinizle birlikte yıllarca yol yürüdük. CHP içerisinde hepimiz bir takım şeyler için birbirimizi kırsak bile üzerimizde olan sorumluluğu yerine getirmek için bir bütün olmak zorundayız. Sevmek zorundayız, güçlü olmak zorundayız, birbirimize inanmak zorundayız başka yolumuz başka gücümüz yok” dedi.  
Sözlerine devam eden Ağırman “Yok, saymak,  görmemek, sevmemek gibi bir arzu içerisinde asla olamayız. Parti içerisinde yapılan değerlerin hepsine saygı duyuyorum. Bütün adaylar benim için çok kıymetli özellikle Kartal’daki adaylar parti emekçilerine saygım sonsuzdur. Emekçilerin yapacağı çok hizmetler var bunlardan biride benim o yüzden sizlere sadece kendimi emanet etmekle beraber, örgütümün inisiyatifini, vicdanını, aklını ve bilincini doğru kullanacağından emin olarak aranızdan ayrılmak istiyorum”

“İktidar Bize Yakındır”
İktidar yakındır arkadaşlar %37 ye düşmüş bir AKP var buna inanın. Partinin iktidarını yaşayacak olan şu nesil belki daha önceden yaşamamış olduğu birçok hazzı ve zevki bu dönem yaşayacaktır. Çünkü CHP kendi içerisinde, kendi öz gücünü ifade edecek 29 Mart’ı sabırla beklemektedir. 29 Mart içerisinde mutlaka kendimize yakışanı yapacağımıza emin olarak aranızdan ayrılacağım. Kendimi size emanet ediyorum sizler çok değerli ve kıymetlisiniz, sizin fikirleriniz kıymetli ve çok değerli. 
Bu yüzden şahsım adına eşim Yeşim Ağırman’a sizlerin huzurunda çok teşekkür ediyorum,  yanımda olduğu için ayrıca aileme de çok teşekkür ediyorum.
Genç sol hareketini kurduğumuz zaman, parti bize yandan bakmıştır. Bizim içimizden Bakan çıkar, Milletvekili çıkar, Başbakan çıkar, Cumhurbaşkanı çıkar yeter ki birbirimize kıymet verelim, yeter ki birbirimizi sevelim. Ben başka aday arkadaşım hakkında bir şey asla söylemiyorum ve söyleyenlere de söylüyorum hiç kimse hakkında bir şey söylemeyin, hepsi bizim için değerlidir. Kartal’dakiler birbirlerine daha çok sahip çıkmalıdır, bunu üstüne basa basa söylüyorum” şeklinde konuştu.