Tuzla Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Celal Tülü, yönetim kurul üyelerine dernek lokalinde yemekli toplantı düzenledi. Tülü “Amacımız birlik ve beraberliğimizi diri tutmaktır. Balıkçılığın geldiği son nokta ortadadır. Bölgemizde hem kaçak, hem de usulsüz avlananlara kesinlikle müsaade etmeyeceğiz” dedi.
Tuzla Su Ürünleri Kooperatifi Yönetimi Dernek Lokalinde yönetim kurul üyelerine yemek vererek, son zamanlarda balıkçılığın geldiği son noktayı masada tartıştı. Başkan Tülü, yemekte yaptığı açıklamada şunlara değindi:

Tülü “Denizde balık olmamasını bilinçsiz, sonar ile yapılan avlanmaya bağladı”
Her daim hayırlısıyla, kazasız belasız kazanç, helalinden rızkımızla çıkıyoruz. Allah işimizi rast getirir inşallah. Vatandaşlarımıza daha taze, bol balık yedirmek için uğraşıyoruz. Hem kaçak hem de usulsüz avlananlara kesinlikle müsaade etmiyoruz. Burada durum belli; Bilinçsiz avlanmanın yüzünden balıklar kayboluyor. Bilinçsiz ve sonar ile yapılan avlanmadan dolayı Karadeniz sularından Marmara boğazından geçecek olan balıkların avlandığı ve bu nedenle Marmara deniz sularında balık kalmadığı belirtti.

Celal Tülü, denizde balık olmaması nedeniyle zor günler yaşadıklarını söyledi. Tuzla ve civar ilçelerde binlerce kişinin balıkçılık ile geçimini sağladığını kaydeden Tülü, “Bu sene özellikle Palamut balığı için hazırlık yaptıklarını, ancak istedikleri oranda balık bulamadıklarını kaydetti. Geçtiğimiz senelerde Marmara sularında Palamut bolluğu vardı. Bizde hazırlıklarımızı buna göre yapmıştık. Ancak bu sene Marmara’da umduğumuzu bulamadık. Şimdide Palamut balığı için hazırladığımız ağları başka balık türleri için hazırlıyoruz. Marmara’da balık yönünden bitmiş durumda. Balıkçılık ile geçimini sağlayan insanlar artık evlerine ekmek götüremiyor. Denize açıldıklarında ise aldıkları balık masraflarını ancak karşılıyor. Sabahın erken saatlerinde açıldığımız denizlerden istediğimiz sonucu alamaz hale geldik. Böyle giderse, yapılan bilinçsiz avlanma Marmara’da balığı bitirme noktasına getirdi” dedi.