Türkiye'nin son hızla 2023 seçimlerine doğru yol aldığı süreçte, seçim çalışmalarına en erken başlayan siyasi parti olan MHP'de, 2023 Seçimlerinde Milletvekili Aday Adayı olmak isteyen MHP İl Başkanları peş peşe görevlerinden ayrıldığını açıkladı. Bir görevden ayrılma haberi de MHP İstanbul İl Başkanı Birol Gür'den geldi. 

Başkan Gür'ün ''Mensubu bulunmaktan şeref duyduğum hareketimizin İstanbul İl Başkanlığı makamından an itibariyle ayrılmış bulunmaktayım. Liderimizin emrinde son nefesimize kadar hareketimizin başarısı için ter dökmek vazifemiz olacaktır. Her daim Lider, Teşkilat, Doktrin demeye devam edeceğiz.'' diyerek görevinden ayrılması, Milletvekili Aday Adayı olmak için görevinden ayrıldığı şeklinde yorumlanmıştı.

MHP İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI'NA SERTEL SELİM ATANDI

Başkan Gür'den boşalan MHP İstanbul İl Başkanlığı görevine kimin atanacağı merak edilirken, beklenen haber geldi. MHP Genel Merkezi, MHP İstanbul İl Başkanlığı görevinden ayrılan Birol Gür'ün yerine, Avrupa Yakası Teşkilat İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Sertel Selim'i atadı. 

Selim Sertel Kimdir?

önceden MHP Fatih İlçe Başkanı olan,MHP İstanbul İl Avrupa Yakası'ndan Sorumlu Başkan Yardımcılığı, şimdi ise MHP İstanbul İl Başkanı olarak görev yapmaktadır. Aslen Trabzonlu olan Sertel Selim evlidir.