Tuzlalı Balıkçılar av sezonuna hazırlık çalışmaları tamamlandı. 2023 – 2024 Balık Av Sezonu 1 Eylül itibariyle başladı. Tuzla Su Ürünleri Kooperatifi yönetimi tarafından her sezon başında düzenlenen Balık Ekmek Festivaline binlerce Tuzlalı akın etti. 

HABER MERKEZİ / Yalçın Yıldırım /
Tuzla İstanbul Gazetesi 

Tuzla Su Ürünleri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Çakıroğlu ise yaptığı konuşmada balıkçı esnafının ve ailelerinin bir kez daha gönlünü fethetti. Başkan Çakıroğlu “her daim balıkçılarımızla kol kola yürüyeceğiz ve hep yanlarında olacağız” dedi. 

Festivalde, 2 bin kişiye Balık Ekmek, Turşu Suyu, Lokma, dağıtılırken, Dondurma, Osmanlı Macunu ve pamuk şeker ikramı ile çocuklar palyaçolar ile doyasıya eğlenirken, festival horonla başladı.

Düzenlenen festivale, MHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Hakan Çeçen, İYİ Parti İBB Başkan Vekili Akın Gürkan, 26’ıncı  dönem Kastamonu Milletvekili Murat Demir, Tuzla Milli Eğitim Müdürü Metin Çangır, Tuzla İlçe Tarım Müdürü Şahin Çat, Tuzla Tapu Müdürü Hakan Dinçer, CHP Tuzla İlçe Başkanı Eren Ali Bingöl, MHP Tuzla İlçe Başkanı Aslan ali Baş, BBP Tuzla İlçe Başkanı Cüneyt Şahin, DP Tuzla İlçe Başkanı Yaşar Taşkıran, DEVA Partisi Tuzla İlçe Başkanı Ceylan Yalçın, Orhanlı eski Belediye Başkanı Cemil Ekşi, ADD Tuzla Şube Başkanı Şengül Özpagada, Kocaeli Giresun Dernekler Federasyonu Başkanı Mehmet Elmas, İBB Mahalli İdareler eski Başkanı Bülent Akköse, Mahalle muhtarları, ve çok sayıda balıkçı ve Tuzlalı katıldı.

Başkan Tamer Çakıroğlu, Balık Ekmek Festivalinde yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

Tuzlamızın saygıdeğer güzel insanları değerli balıkçılarımız, değerli misafirlerimiz. En kalbi duygularımızla saygıyla sevgiyle hürmetle selamlıyorum. Sefalar getirdiniz. 2023 – 2024 Balıkçılık Av Sezonu açılışı vesilesiyle Tuzla’da Balıkçı Barınağımızda her yıl olduğu gibi bu günde toplanmış bulunuyoruz. Yeni balıkçılık sezonunun bereketli geçmesi için, geleneksel hale getirmiş olduğumuz “Balık Ekmek Festivali” mize tekrardan hoş geldiniz şeref verdiniz.” 

15 Nisan ile 1 Eylül arasındaki yasak döneminde tam 4 buçuk ay içerisinde ağlarımızın onarımı teknelerimizin tamir bakım onarımlarıyla uğraştık ve tüm hazırlıklarımızı tamamlayarak balık sezonumuzun açılışını sabırsızlıkla bekledik. İnşallah bu geceden itibaren balıkçılarımız vira bismillah diyerek denizlere açılacak ve rızıklarını bu denizlerden arayacaklardır…”

Denizlerimizin daha bereketli olması daha bol balık olması için lütfen av yasaklarına ve kurallarına dikkat edelim. Kaçak ve bilinçsiz avcılık gelecek nesilleri ve denizi yok etmektir. Denizlerimizi korumak muhafaza edip temiz tutmak hepimizin asli görevidir. Deniz gelecektir deniz berekettir. Deniz özgürlüğün ve sonsuzluğun bir simgesidir. Yeni nesillere temiz ve bereketli bir deniz bırakabilmek için üzerimize düşen görevi yapmalıyız ve yerine getirmeliyiz. Bu sezon inşallah denizden ağlarımız ve kasalarımız dolu döneceğiz ve bereketi hep beraber yaşayacağız. Hem balıkçımız kazanacak hem de halkımız daha uygun fiyatlarla bol balık tüketecektir."

"Tuzla Su Ürünleri Kooperatifi Yönetimi olarak balıkçımızın her daim yanındayız her zaman balıkçımızla beraber olacağız. Balıkçı Kardeşlerimize Yüce Allah’tan, kazasız, sıkıntısız bereketli ve başarılı bir sezon diliyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun. Bu duygu ve düşüncelerle sizleri selamlıyor saygılar sunuyorum…” ifadelerini kullandı.

Balıkçı Barınağı yerleşkesinde düzenlenen festivalde Karadeniz Müziğinin efsane ismi Recebim sahne alarak, muhteşem performansıyla Tuzlalılara unutulmaz bir gece yaşattı.